Interfoni se najčešće mogu uočiti na zgradama, kako novim tako i starim gde je dodatno ugrađen. Razlog ugrađivanja je sve veći broj ljudi koji se lažno predstavljaju da bi ušli u nečiji stan i pokušali nešto da otuđe, ali i nasilni upadi u stanove. Interfon predstavlja prvu sigurnosnu barijeru i onemogućava provalniku da uopšte dođe do situacije da ugrozi bezbednost ili otuđi imovinu.

Velika većina novoizgrađenih zgrada poseduje interfonski sistem iz razloga što je postao dosta pristupačan a i daje ljudima određenu dozu sigurnosti i privatnosti u svojoj zgradi.

Kada je naknadna ugradnja interfona u zgradu u pitanju tu je situacija malo složenija jer prvo moraju da se saglasi svi ili većina stanara (što i nije baš tako lako). Kada se taj deo završi sledi realizacija. U zavisnosti od tipa zgrade i njene starosti vrši se procena kako na najbolji način montirati uređaje i provući kablove. To je uglavnom šablonski posao ali ume da bude “zamki” što može usporiti radove.

Najbolje je kada se kablovi za interfon mogu provući sa već postojećim instalacijama. Zatim je potrebno montirati spoljašnju jedinicu i unutrašnje u svaki stan po na osob. Nakon celog procesa montaže neophodno je testirati sistem.

Kao najbolje rešenje kompletnog interfonskog sistema za zgrade odabrani su interfoni sa modularnom pozivnom tablom. Ono što ovaj sistem interfona izdvaja od ostalih je mogućnost kombinovanja broja modula pozivne table prema broju stanova u zgradi.

interfoni